Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
40 dkg csirkemell kockázva
só
bors
pirospaprika
30 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
20 dkg kockázott paradicsom
1 tojás
10 dkg sajt
1 dl tejföl
4 dl rizs
7.5 dl víz
Recept:
A Nők lapja konyha magazinban találtam ezt a remek receptet. Remek kis egytálétel!
Elkészítéséhez a hagymát megpucoltam, apróra vagdaltam. Kevés olajon megfuttattam, majd hozzáadtama csirkemellet. Sóztam, borsoztam, és fehéredéig kevergetve pirítottam a csirkét. Ekkor rádobtam a megpucolt, felszeletelt gombát, a tört fokhagymát és a paradicsomot. Megszórtam pirospaprikával, jól megkevertem az egészet és egy ideig fedő alatt gyenge lángon pároltam.
A rizst teflonlábasban kevés olajon, kevergetve fehérre pirítottam. Felöntöttem a vízzel, sóztam, majd üvegfedő alatt (hogy lássuk, „mi folyik” a lábosban) gyenge lángon addig pároltam, míg az összes vizet beszívta. Ezalatt az idő alatt ne emeljük fel a fedőt. A lángot elzárva további 10 percre hagyjuk érintetlenül, hogy a maradék gőzben megpuhuljon a rizs.
Ha kész, keverjük össze a húsos eleggyel, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, keverjük jól össze, tegyük tűzálló tálba. Tetejére sajtkockákat szórva 160 fokon süssük fél órán át, hogy szépen elolvadjon a sajt.