Hozzávalók:
4 főre:
1 fej vöröshagyma
olaj
egy kávéskanál currypor
10 dkg sós mogyoróvaj
3 dl kókusztej
1 dl főzőtejszín
só
bors
60 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál szójaszósz
reszelt gyömbér
egy gerezd fokhagyma
Recept:
Még tart a grillszezon, így akár kint, faszén felett is elkészíthetjük e finomságot, de bent grillserpenyőben is ízletes fogás varázsolható!
Aki szereti a mogyorót, telitalálat!
A vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, egy kevés olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a körét és a mogyoróvajat, majd öntsük fel a kókusztejjel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és forraljuk sűrűre.
A csirkét vágjuk csíkokra , forgassuk össze a szójaszósszal, a gyömbérrel, a zúzott fokhagymával és két evőkanálnyi mogyorómártással.
Hűtőszekrényben marináljuk legalább három órát, de nem árt neki egy éjszaka sem.
A hűtőből kivéve húzzuk pálcikára őket, serpenyőben, kevés olajon süssük meg, legalább 5-5 percig minden oldalán.
Kínáljuk a mogyorómártással, és a tojásos rizzsel.
Ez utóbbihoz a rizst kevés olajon, kevergetve pirítsuk meg ( én a rizshez némi quinoát is adtam). Öntsük fel a rizst térfogatának majdnem kétszerese mennyiségű vízzel (én egy picivel kevesebbet szoktam tenni), sózzuk meg ízlés szerint. Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk addig, míg a rizs teljesen magába szívja a folyadékot.
A főzéshez legalkalmasabb az üveg fedő, mert azt le sem kell venni ahhoz, hogy lássuk, hogy áll a folyamat. A fedő felemelése nélkül elzárjuk a hőt a rizs alatt, és hagyjuk még 10 percet pihenni. Amikor ez megvan, a rizs közepébe mélyedést készítünk, kevés olajat öntünk oda, és beleöntjük a felvert tojás(oka)t. Ezt kevergetve megsütjük, majd összeforgatjuk a rizzsel.