Hozzávalók:
3-4 személyre:
1 cukkini
1 padlizsán
1 édeskömény
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
10 deka kecskekrémsajt
fél kempingsajt
1 csupor friss rozmaring
tetejére reszelt sajt
pennetészta
Recept:
Finom, illatos, fűszeres fogás Stahl receptje alapján.
A sütőt előmelegítem 200 C-ra és amíg felmelegszik, addig nekilátok a zöldségeknek.
A cukkinit és a padlizsánt kockákra vágom, az édesköményt pedig egycentis csíkokra. Gyorsan felkarikázom a lilahagymát és a megpucolt fokhagymagerezdeket is.
Aztán mindezt beleszórom egy tepsibe és összekeverem olívaolajjal meg frissen őrölt borssal. Lefedem az egészet alufóliával és úgy 45 perc alatt megpárolom párolom a zöldségeket. Keverek rajtuk egyet, aztán fólia nélkül visszatolom még a egy negyedórára.
Ezalatt kifőzöm a tésztát. Segítségül tészta-kisokos itt.
A zöldségeket belekanalazom egy mélyebb serpenyőbe és hozzákeverem a kecskekrémsajtot, a kempingsajtot meg az apróra vágott rozmaringot. Sózom és tekerek rá még frissen őrölt borsot.
Mielőtt hozzátenném a lecsöpögtetett tésztát, előtte még azért közepes tűzön kicsit összemelegítem a krémes, rozmaringillatú zöldségeket.