Hozzávalók:
1 csomag réteslap
30 dkg cérnametélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg rama
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Recept:
Az erdélyi konyha egyik gyöngyszeme. Egy kiadós leves után kitűnő második fogás lehet.
A túrót törjük át, majd keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor felével, a tejföllel, a megmosott citrom reszelt héjával és az előzőleg megmosott, beáztatott mazsolával.
Adjuk hozzá a kifőzött, leszűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, keverjük hozzá a cukor maradékát és óvatos keverés mellett ezt is adjuk a masszához. Egy magas szélű tepsit kenjükj ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal.
Ezt kenjük meg olvasztott margarinnal, majd tegyük rá a másik réteslapot. Terítsük el benne a tölteléket, majd fedjük le egy réteslappal. Ezt szintén kenjük meg olvasztott margarinnal, és helyezzük rá a másik réteslapot.
A tetejét kenjük meg margarinnal, és mérsékelt tűzön süssük pirosra. Nagy kockákra vágva tálaljuk.