Hozzávalók:
25 dkg liszt
fél teáskanál só
2 dkg vaj
2 teáskanál olaj
1 dl meleg/forró víz
Recept:
A család imádja a tortillát, kislányom üresen is szívesen rágcsálja, de töltve az iskolába is pakolok neki.
Na, természetesen ő nem zöldséggel eszi, isten ments’, csak sajt, sonka kerülhet a tekercsbe.
A hozzávalóból kb 4- 5 kisebb darabot tudtok elkészíteni.
- A lisztet, a sót keverjük el, adjuk hozzá a vajat, az olajat és végül a forró vizet.
- Alaposan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva legalább negyed órát pihentessük.
- Enyhén olajos (nem is muszáj) munkalapon nyújtsuk a lehető legvékonyabbra.
- Forgatva a tésztát, előmelegített serpenyőben közepes lángon (indukciós 7 -es fokozat a 9- ből) kezdjük sütni.
- Ha púposodik és barnulgat az alja (kb. 1 perc), fordítsunk rajta, és egy-másfél percig a másik oldal is süljön.
- A kész tortillát konyharuhába pakoljuk, hogy ne száradjon ki.
- A töltelékötleteknek csak a képzeletünk szabhat határt! :)