Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor az alsó tésztába
5 evőkanál tej
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor a fehérjéhez
3 dl tej
kávé és cukor ízlés szerint
keményítő
Recept:
Ronda de finom…mégsem Chokito. A szorgos nők lapja café kompánia kézről-kézre járó receptje, végre nálam is kis variálással.
Első, előrelátó lépésünk a sütő előmelegítése 170 fokra.
Második a tepsi kibélelése. 40×30-as tepsi optimális. A sütőpapírt véletlenül se méretezzük a tepsi aljának megfelelő méretűre, gondoljunk majd arra, hogy ezzel megfogva kell kiemelnünk a tésztát egyben a tepsiből!
A tojások fehérjét verjük kemény habbá a 20 dkg cukorral. A sárgáját a puha margarinnal, a 15 dkg cukorral dolgozzuk össze, majd tegyük hozzá a sütőporral elegyített lisztet és a tejet.
Ezt a sárga masszát terítsük szépen a tepsibe. A tetjére kenjük a fehérjehabot és mehet a szaunába.
Tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, mert a tojáshab könnyen megég. Ha a tűpróba folyamán nyersnek érezzük a tésztát, inkább mérsékeljük a hőmérsékletet.
Ezalatt készítsük ela krémet. Eddig hidegen készíthető Aranka krémport ajánlottak, de én kávésan képzeltem el.
Tegyünk fel 3 dt tejet ízlés szerinti kávéval, cukorral esetleg vaníliával a tűrze. Ha kellően meleg, keverjünk el 3-4 evőkanál keményítőt kis vízzel, és öntsük hozzá. Sűrítsük be pudingszerű krémmé.
A kihűlt tésztát függőlegesen vágjuk ketté, így lesz két 30×20-as darabunk. Egyiket megkenjük a krémmel, a másikat rátesszük és szeleteljük!