Lusta almás recept

  • Lusta almás recept

Lusta almás recept  

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg búzadara
1 csipet só
20 fkg porcukor
12 g sütőpor

2 kg alma
3 zacskó vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 bio citrom reszelt héja

250 ml tej
100 ml olaj
2 tojás

Recept:

Zseniális ez a sütemény! Finom, szaftos, most kaptam a harmadik dicséretet érte.

A legnagyobb – és nem szeretem – munka az almák meghámozása és reszelése. Ezzel kezdjük, és utána már gyerekjáték. A reszelő nagy lyukas felén végezzük el a műveletet.

Picit nyomjuk ki a levét, ha nagyon tocsog. Adjuk hozzá a fahéjat a vaníliás cukrot és a citrom héját, és jól keverjük össze.

Nagyon fontos, hogy kezeletlen héjú citromot válasszunk nehogy úgy járjunk, mint az egyszeri háziasszony, aki a citrom héját megnyalván az ügyeleten kötött ki, nyelvdagadás miatt.

Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral  egy 20 × 30 cm-es tepsit.

Egy edényben elegyítsük a száraz hozzávalókat, és kezdjük rétegezni a tepsibe: negyed rész lisztes keverék, egyharmad alma-mennyiség, megint egy negyed lisztkeverék, megint egy harmad alma-mennyiség, amíg el nem fogy.

Ha ezzel megvagyunk, alaposan keverjük össze a nedves hozzávalókat és öntözzük meg szépen, hogy mindenhol érje a „szósz„. Én még egy kanállal szépen elegyengettem a tetejét a süteménynek, majd betoltam a sütőbe egy órára.

Kihűlés után kockákra szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*