Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg búzadara
1 csipet só
20 fkg porcukor
12 g sütőpor
2 kg alma
3 zacskó vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 bio citrom reszelt héja
250 ml tej
100 ml olaj
2 tojás
Recept:
Zseniális ez a sütemény! Finom, szaftos, most kaptam a harmadik dicséretet érte.
A legnagyobb – és nem szeretem – munka az almák meghámozása és reszelése. Ezzel kezdjük, és utána már gyerekjáték. A reszelő nagy lyukas felén végezzük el a műveletet.
Picit nyomjuk ki a levét, ha nagyon tocsog. Adjuk hozzá a fahéjat a vaníliás cukrot és a citrom héját, és jól keverjük össze.
Nagyon fontos, hogy kezeletlen héjú citromot válasszunk nehogy úgy járjunk, mint az egyszeri háziasszony, aki a citrom héját megnyalván az ügyeleten kötött ki, nyelvdagadás miatt.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 20 × 30 cm-es tepsit.
Egy edényben elegyítsük a száraz hozzávalókat, és kezdjük rétegezni a tepsibe: negyed rész lisztes keverék, egyharmad alma-mennyiség, megint egy negyed lisztkeverék, megint egy harmad alma-mennyiség, amíg el nem fogy.
Ha ezzel megvagyunk, alaposan keverjük össze a nedves hozzávalókat és öntözzük meg szépen, hogy mindenhol érje a „szósz„. Én még egy kanállal szépen elegyengettem a tetejét a süteménynek, majd betoltam a sütőbe egy órára.
Kihűlés után kockákra szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.