Hozzávalók:
5 tojás
24 dkg kristálycukor
20 dkg puha vaj
15 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
egy csapott kávéskanál szalalkáli
A mázhoz:
3 dkg vaj
0,5 dl víz
2 ek cukor
2 ek kakaópor
Baracklekvár
5 tojás
24 dkg kristálycukor
20 dkg puha vaj
15 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
egy csapott kávéskanál szalalkáli
A mázhoz:
3 dkg vaj
0,5 dl víz
2 ek cukor
2 ek kakaópor
Baracklekvár
Megint egy roppant egyszerű receptet hoztam, ez egy sima kakaós kevert sütemény Rupáner konyhájából.
Ha sikerül eltalálnunk a sütési időt, egy rettentően puha szaftos piskótát kapunk, amit megkoronáz a finom csokoládé máz.
A sütemény elkészítéséhez első lépésként előmelegítem a sütőt 180 °-ra, és egy körülbelül 20* 30-as tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vérem, hozzákeverem a cukor felét.
A tojások sárgáját a vajjal és a maradék kristálycukorral kihabosítom, majd hozzákeverem a többi hozzávalót, és végül nagyon óvatosan a tojások habját. Belesimítjuk a tepsibe, majd körübelül 20-25 perc alatt megsütöm, míg a teteje elég szilárdnak tűnik, a beleszúrt villára már nem ragad sütemény, de nagyon ügyeljünk, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki. Még melegen megkenem a tetejét barack lekvárral.
A csokoládé mázhoz a cukrot a kakaóport és a vizet összeforraljuk, majd beledobjuk a vajat és azzal is összemelegítjük. A langyos sütemény tetejére simítjuk, és megvárjuk míg kissé megszilárdul, majd szeleteljük.
A sütik információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.
A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütik kezelésére vonatkozó beállításokat a bal oldali menüben lehet áttekinteni és módosítani.
Kérjük, engedélyezze az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütik beállítását, ezt a beállítást el is tudjuk menteni.
Ha nem engedélyezi az oldal működéséhez szükséges sütit, akkor sajnos nem menthető el a beállítás és a weboldal ismételt látogatásakor újra nyilatkozni kell a süti elfogadásáról.
Az oldal használja a Google Analytics eszközét. Az oldal személyes információkat nem gyűjt, többek között a látogatói számot és a népszerű oldalakat határozza meg a felhasználó élmény növelésére.
Ha a süti engedélyezve van, az segíti a minél érdekesebb tartalmak kialakítását weboldalon.
Kérjük, engedélyezze az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütik beállítását, ezt a beállítást el is tudjuk menteni.
További információ Cookie szabályzat