Hozzávalók:
10 adag:
1 zacskó habfixáló
20 dkg krémsajt
500 ml tejszín
1 vanília kikapart magja vagy 1 zacskó vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
20 db vajas keksz
málna vagy eperlekvár
gyümölcsök a díszítéshez
mogyorótöret vagy keksztöret a díszítéshez
Recept:
Igazi nyári, hűs csemege, a sütőt sem kell elindítani hozzá.
Érdemes órákkal előre elkészíteni, hogy a keksz meg tudjon puhulni a krémtől, és egy fenséges, puha, krémes csodát kapjunk. Vásároljunk hozzá jó minőségű, négyszögletes vajas kekszet.
Elkészítése gyerekjáték:
- A tejszínt verjük fel a krémsajttal, a habfixálóval és az ízesítőkkel.
- Tegyük csillagcsöves nyomózsákba.
- A kekszek közepére kiskanállal helyezzünk egy kisebb lekvárkupacot, majd a habzsákkal nyomjuk körbe, úgy, hogy a kekszeken túllógjon a krém.
- Helyezzük rá a másik kekszet, és kis vajazókéssel simítsuk el az oldalát, majd mártsuk a falatok négy oldalát mogyoró- vagy keksztöretbe, így „bepanírozván” a süteményt.
Tetejét díszítsük tejszínhabbal és számunkra kedves gyümölcsökkel.
Tálalásig hűtsük be.