Sütésmentes elegancia recept

  • Sütésmentes elegancia recept
  • Sütésmentes elegancia recept

Sütésmentes elegancia recept  Sütésmentes elegancia recept  

Hozzávalók:

10 adag:
1 zacskó habfixáló
20 dkg krémsajt
500 ml tejszín
1 vanília kikapart magja vagy 1 zacskó vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint

20 db vajas keksz
málna vagy eperlekvár

gyümölcsök a díszítéshez
mogyorótöret vagy keksztöret a díszítéshez

Recept:

Igazi nyári, hűs csemege, a sütőt sem kell elindítani hozzá.

Érdemes órákkal előre elkészíteni, hogy a keksz meg tudjon puhulni a krémtől, és egy fenséges, puha, krémes csodát kapjunk. Vásároljunk hozzá jó minőségű,  négyszögletes vajas kekszet.

Elkészítése gyerekjáték:

  1. A tejszínt verjük fel a krémsajttal, a habfixálóval és az ízesítőkkel.
  2. Tegyük csillagcsöves nyomózsákba.
  3. A kekszek közepére kiskanállal helyezzünk egy kisebb lekvárkupacot, majd a habzsákkal nyomjuk körbe, úgy, hogy a kekszeken túllógjon a krém.
  4. Helyezzük rá a másik kekszet, és kis vajazókéssel simítsuk el az oldalát, majd mártsuk a falatok négy oldalát mogyoró- vagy keksztöretbe, így „bepanírozván” a süteményt.

Tetejét díszítsük tejszínhabbal és számunkra kedves gyümölcsökkel.

Tálalásig hűtsük be.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*