Töltött káposzta recept

  • Töltött káposzta recept
  • Töltött káposzta recept
  • Töltött káposzta recept
  • Töltött káposzta recept

Töltött káposzta recept  Töltött káposzta recept  Töltött káposzta recept  Töltött káposzta recept  

Hozzávalók:

4-6 személyre:
1 kg darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 dl rizs
2 tojás
zsír
só, bors, majoranna, pirospaprika , csombor ( borsikafű), babérlevél
füstölt kolbász
füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
savanyított káposztalevelek
1fej vöröshagyma,

Recept:

Életem elsője…Az úgy volt, hogy életem első 35 évében a töltött káposzta kóstolásának gondolata is mélyen elborzasztott.

Mígnem tavaly karácsonykor egy kedves rokonunk, Évi hozott a családi összejövetelre egy nagy adaggal. Isteni illata volt. Olyannyira, hogy rászántam magam, és bevettem egy falatot a számba. És nem bántam meg. Ahogy azt sem, hogy idén én is elkészítsem.

Több receptet is elolvastam az interneten, illetve megkérdeztem Évit is, és végül arra jutottam, hogy előfőzöm a rizst.
Megpucoltam és apróra vágtam a fokhagymát és a hagymát, kevés zsíron puhára pároltam, majd rádobtam a rizst , felöntöttem egyszeres mennyiségű vízzel, szórtam bele némi ételízesítőt, és fedő alatt gyenge lángon félpuhára főztem, majd hagytam kihűlni.

A darált húst egy nagy tálban összekevertem a hagymás rizsel, a tojással, a sóval borssal , az őrölt pirospaprikával, és egy kevés majorannával . Alaposan összekevertem, és, bár tudom hogy nem szabad, megkóstoltam, tudjam kell-e még fűszer. Az elkészült tölteléket YouTube-os videók alapján káposztalevélbe töltöttem.

A hagymát szeletekre vágtam, és meg pároltam kevés zsíron.

Egy nagy lábosaljába tettem kevés zsiradékot, majd erre tettem apró káposztát, a párolt hagymát és a szeletelt húsból. Szépen sorakoztattam körbe a töltöttkáposztákat. Dobtam rá némi babérlevelet, egy kevés borsikafüvet, meghintettem pirospaprikával, erre került újra hús, kolbász, apró káposzta, és a maradék töltelék. A tetejét mindig szálas káposztával zárjuk.

Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, majd forrástól számítva másfél-két órán át főztem, időről időre finoman megmozgatva lábast, hogy le ne égjen. Aki kívánja, némi rántással, vagy habarással gazdagíthatja.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*