Hozzávalók:
24 dkg méz
2 tojás
10 dkg cukor
8 evőkanál olvasztott sertészsír
50 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
1 kk mézeskalács fűszer
Recept:
Ez egy nagyon finom, puha mézes recept. Gyorsan el lehet készíteni, nincs szükség a tészta pihentetésére!
A sütőt előmelegítjük 185 fokra, sütőpapírral bélelünk két gáztepsit.
A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk.
Diónyi gombócokat formálunk a tésztából, és a tepsire sorakoztatjuk őket katonásan.
Körülbelül a másfél-kétszeresére fognak dagadni.
Sütőtől függően 12-16 percig sütjük, hogy enyhe színt kapjanak.
Amíg sülnek, nem ülünk tétlenül, elkészítjük a mázat.
2 tojásfehérjét pici citromlével és 25 dkg porcukorral habbá verünk, ebbe forgatjuk még melegen a puszedliket.
A tepsire visszasorakoztatjuk őket, míg száradnak.
Fémdobozban tárolja a nem túl falánk család.