Mézespuszedli recept

  • Mézespuszedli recept
  • Mézespuszedli recept

Mézespuszedli recept  Mézespuszedli recept  

Hozzávalók:

24 dkg méz
2 tojás
10 dkg cukor
8 evőkanál olvasztott sertészsír
50 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
1 kk mézeskalács fűszer

Recept:

Ez egy nagyon finom, puha mézes recept. Gyorsan el lehet készíteni, nincs szükség a tészta pihentetésére!

A sütőt előmelegítjük 185 fokra, sütőpapírral bélelünk két gáztepsit.

A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk.

Diónyi gombócokat formálunk a tésztából, és a tepsire sorakoztatjuk őket katonásan.

Körülbelül a másfél-kétszeresére fognak dagadni.

Sütőtől függően 12-16 percig sütjük, hogy enyhe színt kapjanak.

Amíg sülnek, nem ülünk tétlenül, elkészítjük a mázat.

2 tojásfehérjét pici citromlével és 25 dkg porcukorral habbá  verünk, ebbe forgatjuk még melegen a puszedliket.

A tepsire visszasorakoztatjuk őket, míg száradnak.

Fémdobozban tárolja a nem túl falánk család.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*