Almás pite recept

  • Almás pite recept

Almás pite recept  

Hozzávalók:

15 dkg vaj
20 dkg tejföl
10 dkg cukor
45-50 dkg finomliszt
Fél csomag sütőpor
Egy citrom héja
1.5 kg alma
10 dkg cukor
5 dkg darált dió
3 ek búzadara
3 tk fahéj

1 db tojás a kenéshez

Recept:

Az almás pite az egyik legkedveltebb házi sütemény, amelynek illata és íze a gyerekkor meghitt pillanatait idézi.

Ropogós, omlós tésztája és fűszeres, szaftos almás tölteléke tökéletes harmóniát alkot, így bármilyen alkalomra kiváló választás.

Ez a recept egy klasszikus változatot mutat be, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon.

  1. A tésztához alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük. 
  2. Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. 
  3. Hagyjuk állni legalább negyed órán keresztül, hogy kiengedje a levét ezt facsarjuk ki, hogy később ne áztassa majd el a tésztánkat.
  4. Az almához adjuk hozzá a cukrot, a búzadarát, a fahéjat és a daráltdiót majd keverjük jól össze. 
  5. A tésztát válasszuk ketté, és lisztezett felületen nyújtsuk a tepsi méretére az egyiket. 
  6. 170 fokon süssük elő  10-15 percig.
  7. Simítsuk rá az almatölteléket, majd nyújtsuk ki a másik tésztát és helyezzük a tetejére.
  8. Szurkáljuk meg fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne púposodjon fel, és ne repedezzen meg a tészta.
  9. A tetejét kenjük meg felvert tojással és tetszés szerint díszítsük egy villa segítségével.
  10. Tegyük be a 170°C-os sütőbe és süssük készre körülbelül 40-50 perc alatt.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*