Hozzávalók:
25 g liszt
25 g olvasztott vaj
60 g porcukor
50 g tojásfehérje
fél teáskanál só
150 g mag (mandulaszelet, tökmag, szotyola, etc)
Recept:
Ha egy szóval kellene jellemezni ezt a süteményt: fenomenális. Ropogós, ostyaszerű, haláli finom, abbahagyhatatlan.
A non plus ultra, hogy alig van vele munka! A legnehezebb része tulajdonképpen a tepsibe való egyengetés, mert igyekezni kell a legvékonyabban és nagyon egyenletesen felkenni.
A tésztához a tojásfehérjét gyengén habbá vertem a sóval. A porcukrot hozzáadva tovább vertem. Óvatosan hozzákevertem – a habverőt immár félretéve – kanállal az olvasztott vajat, és a lisztet, majd a magokat. Bármilyen mag használható, én most mandulát és tökmagot használtam fele-fele arányban.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre hajszálvékonyra, egyenletesen szétterítjük, majd 160 °-os előmelegített sütőben halványbarnára sütjük. A szeletelése nehézkes kissé, ha nem egyenletesen terítettük szét a tepsiben.
És csak esszük, esszük, esszük…