Hozzávalók:
Tésztához:
3 mandarin
1 ek víz
200 gram cukor
egy csomag vaniliáscukor
6 tojás
310 g mandulaliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
szeletelt mandula
sziruphoz:
hat mandarin leve
4 ek Aperol vagy Cointreau
8 ek evőkanál cukor
krém:
100 g Mascarpone
2 tk a szirup
2ek porcukor
Recept:
Fördős Z. receptje alapján készült ez a torta. bátran állíthatom rá, hogy isteni, abbahagyhatatlan.
Ráadásul szerintem nagyon egyszerű.
A mandarinokat hámozzuk meg,vágjuk apróra, és egy pici vízzel lábasban tegyük fel főni. pár perc „rotyogtatás” után zárjuk el alatta a gázt és turmixban vagy botmixerrel pépesítjük. A tojásokat keverjük habosra vaníliáscukorral és a cukorral. Adjuk hozzá sütőport, a sót, és a mandulalisztet, végül a pépesített mandarint. Keverjük jól össze, majd öntsük sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába, és előmelegített 180 °-os sütőben 35-40 perc alatt süssük készre.
Nekem az első negyedóra után barnulni kezdett a teteje, ezért lazán egy alufóliát terítettem rá.
Míg a torta sül, elkészítettem a szirupot, amihez a mandarinok levét, az Aperolt és a cukrot felfőztem egy kis lábasban sűrű sziruppá (5-6 perc kellett hozzá).
A krémhez a mascarponet két teáskanál sziruppal és a porcukorral jól elkeverem. Én lazítottam még egy kis felvert tejszínhabbal is, nekem úgy könnyebb, légiesebb lett.
A kisült torta tetejét megszórom pirított szeletelt mandulával, és a sziruppal, illetve a krémmel kínálom.