Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
37,5 dkg liszt
16 dkg porcukor
1 csipet só
1 db egész tojás + 1 sárgája
0,5 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja.
Recept:
Ez az eddig általam próbált legjobb linzer recept, szerintem teljesen olyan mint a Benei a boltban, nálunk az a fokmérő :)
Isteni finom puha, de omlós, nagyon nagyon lágy, szinte szétolvad a szájban. Korábban milliószor próbáltam már linzert sütni, de sosem sikerült: vagy kemény lett, vagy nagyon morzsálódott, vagy ragadt a tészta. Soha nem gondoltam volna hogy a sütési idő is ennyit számít! Nem szabad túlsütni!
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170 °-ra .
A tészta hozzávalóit egyszerre gyors kézmozdulatokkal gyúrjuk össze. Azért kell sietősen dolgoznunk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsiradék a tésztában, mert akkor veszít az omlósságából.
Elviekben nem kell pihentetni, de szerintem csak jót tehet neki ha folpackba csomagolva egy fél órára csücsül a hűtőben.
A szieszta után 3-4mm vastagra nyújtsuk ki, majd szagassuk, és mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe és zsupsz be a sütőbe. Maximum 6 percig kell sütni, nem tovább !
Ha kiszedtem, még melegen megszórom a felső darabokat porcukorral. Akár savanykás, akár baracklekvárral, de az elvetemültek nutellával is összeragasztgathatják őket.