Hozzávalók:
100 g vaj
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g eririt
1 ek négyszeres édesítő
1 kk sütőpor
50 g darált (pekán)dió
egy nagy csipet só
vanília aroma
15 g fehérjepor
1 tojássárgája
Recept:
Ez egy egészen finom diétás linzer. Puha a diótól és finom édes a plusz négyszeres erősségű édesítőszernek köszönhetően.
Nagyon gyorsan el is készül. Ha nincsen otthon aprítógépünk,akkor kézzel gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha van, akkor annak a tartályában miért bele a hozzávalókat és végezze el a gép helyettünk a piszkos munkát.
A kész tésztát jó egy órára hűtőszekrénybe kell tenni fóliába csomagolva. Ez segít abban, hogy ne ragadjon és könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Finomliszttel szórjuk meg a munkafelületet, és nyújtsuk ki a tésztát fél cm vékonyra. El akartam kerülni a sima liszt használatát, de a teljes kiőrlésű liszt nem volt megfelelő a nyújtáshoz.
Szaggassuk ki linzer szaggatóval a tésztát, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a formákat.
10 -12 perc alatt süssük meg.
A kihűlt süteményeket cukormentes lekvárral ragasztottam össze.