Pekándiós keksz recept

  • Pekándiós keksz recept
  • Pekándiós keksz recept

Pekándiós keksz recept  Pekándiós keksz recept  

Hozzávalók:

125 g vaj
340 g finomliszt
180 g cukor
fél teaskanál sütőpor
fél mokkáskanál só
1 tojás
2 kis evőkanál tejföl
8-10 dkg pakándió
fél dl juharszirup

Recept:

Isteni, ropogós kis kekszek a pekándió és juharszirup kellemes felhangjával.

Az elkészítése pedig gyerekjáték.

Keverjük el a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral. Morzsoljuk össze a vajat a lisztes keverékkel, és adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, és dolgozzuk össze. Pihentessük fél órát a hűtőben.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

A pekándiót hosszában vagdaljuk félbe és a feleket öntözzük meg juharsziruppal.

A tésztából gyúrjunk 3 cm átmérőjű golyókat, majd ujjainkkal egy villa fogaira nyújtsuk ovális alakúra. Tegyünk bele egy-egy juharszirupos diót és tekerjük fel.

15-20 perc alatt süssük meg, míg enyhe színt kapnak.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*