Hozzávalók:
35-40 kekszhez:
180 g finomliszt
70 g cukor
60 g kókuszreszelék
120 g zabpehely
1 tk szódabikarbóna
125 g vaj
2 ek méz
4 ek víz
1 tojás
Recept:
Isteni, ropogós rágcsálnivaló, érdemes kipróbálni!
A zabpehely rostdús, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így sokáig eltelít, és nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet sem. Reggelire is tökéletes választás ez a zabkeksz, hogy energikusan induljon a nap.
A vajat a mézzel és a vízzel összemelegítjük. Forralni nem szükséges, csak elegyedjenek.
A többi hozzávalót egy edényben összekeverjük. Ráöntjük a langyosra hűlt mézes-vajas szirupot, majd a tojást hozzáadva alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Tegyük a hűtőbe folpackkal fedve két órára pihenni.
Lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd nyújtsuk 3-5 mm vastagra. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Kb 6 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki, es sorakoztassuk sütőpapírral borított tepsire.
Sütési idő 20-25 perc.
Legközelebb csokicseppekkel fogom gazdagítani.