Ropogós zabpelyhes keksz recept

  • Ropogós zabpelyhes keksz recept
  • Ropogós zabpelyhes keksz recept

Ropogós zabpelyhes keksz recept  Ropogós zabpelyhes keksz recept  

Hozzávalók:

35-40 kekszhez:
180 g finomliszt
70 g cukor
60 g kókuszreszelék
120 g zabpehely
1 tk szódabikarbóna
125 g vaj
2 ek méz
4 ek víz
1 tojás

Recept:

Isteni, ropogós rágcsálnivaló, érdemes kipróbálni!

A zabpehely rostdús, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így sokáig eltelít, és nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet sem. Reggelire is tökéletes választás ez a zabkeksz, hogy energikusan induljon a nap.

A vajat a mézzel és a vízzel  összemelegítjük. Forralni nem szükséges, csak elegyedjenek.

A többi hozzávalót egy edényben összekeverjük. Ráöntjük a langyosra hűlt mézes-vajas szirupot, majd a tojást hozzáadva alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Tegyük a hűtőbe folpackkal fedve két órára pihenni.

Lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd nyújtsuk 3-5 mm vastagra. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Kb 6 cm átmérőjű  szaggatóval szaggassuk ki, es sorakoztassuk sütőpapírral borított tepsire.

Sütési idő 20-25 perc.

Legközelebb csokicseppekkel fogom gazdagítani.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*