Hozzávalók:
2 dkg burgonyapehely
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2.5 dl tej
1.25 dl víz
2.5 dkg élesztő
8 dkg sikér
1 dkg só
1 evőkanál méz
Recept:
Rég ettem ilyen könnyed puha, ámde teljes kiőrlésű pékárut.
Ezt a levegős szerkezetet a hozzáadott sikérnek köszönheti, amitől ugyan megnő a gluténtartalma, ám de tényleg habkönnyű lesz a kifli.
Én rendelkezem kenyérsütőgéppel, ezért nagyon könnyű a munkám, a dagasztás részét elvégzi helyettem a masina, ami rengeteg időt spórol nekem. Ennek hiányában kézi erővel dagasszuk ki a tésztát, és kelesszük duplájára.
A megkelt tésztát osszuk 12-16 felé, annak függvényében, hogy mekkora kifliket szeretnénk majd.
A porciókat kerekítsük sima felületű gömbökké, és hagyjuk 10 percet pihenni.
Pihenés után már könnyűszerrel ki nyújthatjuk kissé háromszög formájúra őket, és a háromszög alapjától kezdve szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, tisztes távolságra egymástól, és hagyjuk kelni további fél órát, akár 40 percet.
Ezalatt a sütőt melegítsük elő 200 fokosra, a kifliket pedig spricceljük meg finoman vízzel.
Sütőtől függően 20-30 perc alatt készülnek el.
Amikor szép barnák, nyugodtan ki lehet venni őket, és rácson hagyni kihűlni.