Hozzávalók:
2 személyre:
4 szép nagy töltenivaló paprika
20 dkg darált hús
fél fej vöröshagyma
só
bors
petrezselyem
kevés olaj,
4 szép szelet bacon
1 kis pohár tejföl
2 paradicsom
Recept:
Szöcsi barátnémtól kaptam a receptet.
A paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk, magházát kiemeljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, szintén összepirítjuk, fedő alatt picit pároljuk.
Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük ízlés szerint.
A paprikákat tűzálló tálba sorakoztatjuk, és megtöltjük a húsos keverékkel. A tetejükre tejfölt kenünk, majd beborítjuk baconnel és szeletelt paradicsommal. Kevés vizet és olajat öntünk alá, majd
180-200 fokos sütőben a paprika puhulásáig sütjük. Főtt rizst kínáljunk mellé.