Hozzávalók:
3 személyre:
6 szem közepes burgonya
2 dl majonéz
2 fej lilahagyma
bors
só
mustár
2 dl tejföl
csirkemellfilé
2 ek szójaszósz
2 dl joghurt
2 ek limelé
Csodapanír:
2-3 tojás
liszt
5-6 ek burgonyapor
4 ek szezámmag
sör
olaj
Recept:
Frissítő, könnyű fogás ebédre.
A csirkemellet falatkákra vágjuk és bepácoljuk a következő szószba:
2 dl joghurtba 2 evőkanál szójaszószt és 2 evőkanál limelevet keverünk.
Az érlelődés ideje alatt elkészítem a burgonyasalátát.
Ehhez a krumplikat meghámozom, megmosom. Ujjnyi vastag szeletekre vágom és sós vízben puhára főzöm.
A lilahagymát szintén megpucolom és könnyekkel küszködve vékony karikákra vágom.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a mustárral, sóval, őrölt borssal. Ez utóbbiból inkább a frissen őröltre szavazok, sokkal intenzívebb aromája van. Kóstolgatással meózom.
A burgonyához óvatosan hozzákeverem a hagymát és nyakonöntöm a mártással. Óvatosan összeforgatom.
A csirke ezalatt beszívta a pác ízeit (de nyugodtan elkezdhetjük előző nap a pácolást). A felesleget papírtörlővel leitatjuk róla. A falatokat lisztbe mártjuk, majd a remekbeszabott panírba forgatva bő, forró olajban megsütjük. A csodapanírhoz a burgonyaport (-pelyhet), kis sót, a szezámmagot, a tojásokat és a sört olyan arányban elegyítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.