Hozzávalók:
2 személyre:
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
Olaj
1 kis konzerv paradicsompüré
1 kávéskanál cukor
Bazsalikom
Őrölt babérlevél
Kakukkfű
1 citrom
só
Recept:
A gombát alaposan mossuk meg, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk apróra és futtassuk meg olajon.
Adjuk hozzá a gombát, és fedő alatt pároljuk.
A zsírjára sütött gombához keverjük a paradicsompürét, a fűszereket ízlés szerint, és a jól megmosott citrom héját és pár csepp citromlevet.
Öntsünk rá 1 dl vizet és forraljuk össze. Hidegen tálaljuk.
Legyen a gomba 50 dg, a babér pedig levél: a port nem lehet kivenni… meg még pici törött bors.
Én módjával használom a paradicsom pürét, viszont a víz fölöntés helyett igazán javaslok pl. Kékfrankos, vagy hasonló száraz borocskát.
Citrom, cukor, só íz összehangolás csak a végén!
Vigyázzunk az édesítéssel! Hidegen a savanykás ízérzet jelentősen csökken!