Hozzávalók:
1 póréhagyma
1 kg tök
olaj
húsleves
szerecsendió
2 dl főzőtejszín
opcionális:
tökmagolaj
füstölt sajt
Recept:
Egy olasz étteremben – életemben először – evett tökleves után döntöttem el: nekem ezt el kell készítenem. De nem édeskésen. Nem! Inkább a sós változata vonzott.
Fogtam a szép tököt, meghámoztam, majd apró kockákra vágtam. A hagymát felapróztam. Olajon megfuttattam a hagymadarabkákat, majd rádobtam a tököt.
Felöntöttem annyi húslevessel, hogy bőven ellepte a tököt. A levest én lusta módon leveskockából főztem. Ízesítettem szerecsendióval. Az egészet puhára főztem, majd összeturmixoltam. Tejszínnel felöntöttem, és összeforraltam.
Tökmagolajjal és reszelt füstölt sajttal kínáltam. Ez a mennyiség kb 4-5 tányérra lett elég.