Hozzávalók:
5-6 kápia- vagy pritaminpaprika
fél liter húsleves
só
őrölt zöldbors
2 dl tejszín
olaj
egy fej vöröshagyma
Recept:
Valamelyik nap – szégyen, de bevallom – egy Hal a tortán adást néztem, amiben Görög Zita paprika krémlevest készített. Nagyon izgalmasnak találtam az ötletet, és belevágtam én is.
Finom, selymes, kissé füstös íze van, érdemes kipróbálni.
Sajnos levesbetétre nem gondoltam, így „üresen” tálaltam, de szerintem isteni lehet bele reszelt füstölt sajt/levesgyöngy/pirított tökmag.
A paprikákat 200 fokos sütőbe tettem, míg kissé megfeketedtek. Nem mértem, de nem volt több fél óránál.
Kivéve üvegtálba tettem őket, és szorosan lefedtem folpackkal. 20 perc múlva a csumákat eltávolítottam, a magokat kiügyeskedtem belőlük. Ami nem jött ki, folyóvízzel „kicsapattam„. A héjukat szépen le lehet húzni.
Kevés olajon hagymát fonnyasztottam. Erre dobtam a paprikákat, felöntöttem húslevessel, sóztam, borsoztam, majd összefőztem röviden. Tejszínnel felöntöttem, és ezzel is összeforraltam. Botmixerrel pürésítettem.