Hozzávalók:
2 közepes sárgadinnye
1 liter tej
2 dl tejszín
hárs méz
vaníliás cukor
Recept:
Egy kellemesen meleg nyári, családi ebédre készült ez a leves. Aki szereti a sárgadinnyét, annak ez a leves biztosan ízleni fog.
Elkészítése pofonegyszerű, viszont kell neki néhány óra, de legjobb egy nap, amíg a hűtőben pihen. Így szépen összeérnek az ízek benne.
A dinnyét szépen felkockázzuk, és egy mély edénybe tesszük. Felöntjük a tejszínnel, a tejjel, hozzáadjuk az ízlés szerinti mézet, a vaníliás cukrot.
A joghurtot és simára turmixoljuk botmixerrel. Néhány órára, vagy egy egész éjszakára letakarva hűtőben tároljuk. Mentalevéllel, tejszínhabbal, kis dinnyegolyókkal tálalhatjuk.