Epres kosárkák recept

  • Epres kosárkák recept
  • Epres kosárkák recept

Epres kosárkák recept  Epres kosárkák recept  

Hozzávalók:

10 db kosárkához:
Egy csomag leveles tészta
Öt szem eper
Fél zacskó vaníliás pudingpor
két evőkanál cukor
2 dl tej
eperlekvár (opcionális)

Recept:

Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon látványos, és könnyen elkészíthető vendégváró recept.

Már-már rosszul érzem magam, hogy felkerül a honlapra, annyira jól néz ki, és tényleg olyan jópofa, hogy úgy éreztem, meg kell osztanom.
A levelestésztát, ha nyújtva vesszük, akkor csak kiterítjük, ha nincs kinyújtva, akkor mi magunk tesszük ezt meg, lisztezett deszkán.
Nagyon vékony legyen, 2- 3 mm.

Ebből szaggatunk ki húsz darab, 6 cm átmérőjű kört. A korongok felének közepéből szintén ki szaggatunk 10 db 4 cm átmérőjű kört. Így kapunk 10 db gyűrűt.

A 6 cm-es korongokat megkenjük felvert tojással, és a tetejükre ragasztjuk a gyűrűket. Így jutunk 10 csodás kis kosárkához. A karikák tetejét szintén Megkenjük felvert tojással.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °-ra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Az üregeket megtöltjük a pudingporból, a cukorból, és a tejből készített pudinggal (zacskón lévő utasítás szerint).

Aki igényesebb, főzhet cukrászkrémet is bele. A pudingra halmoztam egy kis saját készítésű eperlekvárt, és a tetejére ültettem a szépen megmosott, lecsumázott, félbevágott epreket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*