Hozzávalók:
150 g kakaós keksz
75 g olvasztott vaj
150 g sütőtökpüré
250 g mascarpone
90 g barnacukor
Két evőkanál tejföl
Két evőkanál étkezési keményítő
Két tojás
2 teáskanál fahéj
Fél teáskanál őrölt gyömbér
Recept:
Drága Dia kolleganőm lepett meg ezzel a finom tortával a szülinapomon. Nagyon meglepődtem, amikor a bkv-n elszenvedett viszontagságokon morogva beértem a munkahelyemre. Alighogy lepakoltam, felhangzott a „Boldog szülinapot” és jöttek a kollegák köszönteni. Egészen zavarba jöttem. Viszont a torta és a hozzá kínált sóskaramella krém feledtetve minden zavaromat és korábbi mérgemet.
Én is elkészítettem a süteményt, íme a recept:
A tököt héjastól, magvaitól ,megfosztva alufóliával bélelt tepsin 180-200 fokon puhára sütjük. Amint kihűlt, kimérjük belőle 150 grammot, majd botmixerrel pürésítjük.
A kekszet megdaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük, amíg a krémmel bajmolódunk. Ehhez a sütőtökpürét az összes többi hozzávalóval csomómentesre keverjük, majd a kekszes alapra öntjük.
A tortát 160 celsius fokon 45 50 percig sütjük. A közepe még remegős, amikor kivesszük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és így tökéletesen meg fog dermedni.