Hozzávalók:
4 személyre:
fél kg friss halfilé
só (fokhagyma)
liszt a forgatáshoz
Bunda:
2 tojás
1,5 dl tejszín
200 gr natúr krémsajt
kb. 6 kanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
só
őrölt bors
Recept:
Illeskrisz oldalán találtam ezt a remek ötletet. Volt itthon a fagyasztóban tengeri halfilé, gondoltam, ebben a bundában csak eladja magát a gyereknek is :D
A bunda finoman,puhán öleli körbe a halat, nagyon ízletes. Persze Réka megint nem így gondolta, csak „zsarolással” ette meg (addig nincs édesség….)
A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk és akár kevés fokhagymával is megkenhetjük. Hagyjuk állni egy órát.
A bunda alapanyagait csomómentesre kikeverjük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk.
A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a masszába, és a forró olajba tesszük. A bunda megnő sütés közben, számoljunk ezzel, amikor a halakat a serpenyőbe helyezzük.
Forgatva a falatokat, minden oldalát pirosra megsütjük a halaknak. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassa róluk.
Citromlével meglocsolva, tartárral tálaljuk.