Krémsajtbundában sült halfilé recept

  • Krémsajtbundában sült halfilé recept
  • Krémsajtbundában sült halfilé recept

Krémsajtbundában sült halfilé recept  Krémsajtbundában sült halfilé recept  

Hozzávalók:

4 személyre:
fél kg friss halfilé
só (fokhagyma)
liszt a forgatáshoz

Bunda:
2 tojás
1,5 dl tejszín
200 gr natúr krémsajt
kb. 6 kanál liszt
1 kávéskanál sütőpor

őrölt bors

Recept:

Illeskrisz oldalán találtam ezt a remek ötletet. Volt itthon a fagyasztóban tengeri halfilé, gondoltam, ebben a bundában csak eladja magát a gyereknek is :D

A bunda finoman,puhán öleli körbe a halat, nagyon ízletes. Persze Réka megint nem így gondolta, csak „zsarolással” ette meg (addig nincs édesség….)

A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk és akár kevés fokhagymával is megkenhetjük. Hagyjuk állni egy órát.

A bunda alapanyagait csomómentesre kikeverjük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk.

A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a masszába, és a forró olajba tesszük. A bunda megnő sütés közben, számoljunk ezzel, amikor a halakat a serpenyőbe helyezzük.

Forgatva a falatokat, minden oldalát pirosra megsütjük a halaknak. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassa róluk.

Citromlével meglocsolva, tartárral tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*