Hozzávalók:
2,5 dl tej
5 gr só
3 egész tojás
15 dkg finomliszt
8 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt (én Pannóniát és granepadao-t használtam)
Recept:
Nagyon finom, könnyű kis sajtos falatkák, nagy sikere volt a munkahelyemen is.
A tésztáját este kevertem be, így hajnalban pikk-pakk ki tudtam sütni, hogy friss labdacsokat vigyek be reggel a munkahelyemre.
Egy lábosban a tejet a sóval felforraljuk, majd beletesszük a vajat és melegítjük, amíg elolvad. Ezután a lisztet is hozzáadjuk és addig keverjük gyors mozdulatokkal,míg a tészta el nem válik az edény falától, vigyázva, ne égjen oda, épp csak kicsit megkapatjuk. Eddig tulajdonképpen egy égetett tésztát készítettünk (mint a képviselőfánk esetében).
A tűzről levéve a tojásokat egyesével belekeverjük a tésztába habverő segítségével. Kihűlte után a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A masszát elvileg habzsákból kellene nyomni. Hogy a reggelig tartó hűtéstől-e, de nekem kemény lett a tészta, nem tudtam volna nyomni, így kézzel diónyi golyókat formáztam belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem viszonylag távol egymástól.
20 percig sütöttem körülbelül, amíg enyhe barnás színt kapott, a sütő ajtót nem nyitogatva.