Hozzávalók:
kb. 25 kekszhez:
6 dkg lágy vaj vagy margarin
15 dkg cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
24 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
9 dkg kókuszreszelék
csipet só
a hempergetéshez porcukor
Recept:
Ezt a kekszet „olyan, mint a bolti” jelzővel illették a kóstolók. Igazi kis tavaszi, üde keksz.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. Szépen összedolgozzuk.
Minimum egy órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni a kész tésztát, hogy megszilárduljon.
Hajnalban (:D) diónyi golyókat formázunk, amelyeket porcukorban meghempergetünk, majd sütőpapíros tepsiben, előmelegített 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak, de belül még viszonylag lágy a tészta.