Hozzávalók:
240 g vaj
135g barnacukor
100g kristálycukor
2 nagy tojás
300 g liszt
1 zacskó sütőpor
½ teáskanál só
100g sósmogyoró
200 g csokoládécsepp vagy apróra tört étcsoki
Recept:
Nagy sikere volt ennek a kis „kukinak” ismét mind családi, mind munkahelyi berkekben.
Sportot űzök lassan abból, hogy olyan recepteket vadászom, amit este összeállít az ember és hajnalban frissen kisüti. Így mindig van friss tízórai a munkahelyen is. Ez a keksz is nagyon egyszerűen összeállítható, hamar meg is sül, és mennyeien ropogós. Készíthetjük dióval, egyéb csonthéjassal is, vagy tejcsokoládéval.
A tojásokat keverjük ki a cukorral és a vajjal. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és jól dolgozzuk össze. Egy óra hűtőzés jót tesz neki. Nedves kézzel formáljunk diónyi golyókat a tésztából.
Ezeket le is nyomkodhatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül. Mikor kis színt kap, akkor jó.