Rénszarvas cake pop recept

  • Rénszarvas cake pop recept

Rénszarvas cake pop recept  

Hozzávalók:

Golyókhoz:
darált keksz (győri kakaós nálunk)
magtej
baracklekvár

étcsokoládé
Skittles drazsé
cukormassza vagy marcipán a szemeknek

Recept:

Közeleg a karácsony, az ünnepek, mi pedig igen édesszájúak lévén valami hangulatos, ünnepi sütit keresgéltünk az interneten, és erre a jópofa cakepop ötletre bukkantunk.

Mivel Réka lányom tejérzékeny, a süti tejmentes. Remekül összedolgoztunk, ötévesen már egészen ügyes!

Alapnak készítettünk egy kókuszgolyót. Mennyiségeket szándékosan nem írok a  receptbe, mert elég sok perec landolt a szánkban, nehéz szépen kettévágni őket, mi pedig tökéletes darabokat akartunk felhasználni :)

A golyóhoz daráltunk kekszet, amihez némi gabonatejet és sok baraclekvárt kevertünk, míg gyúrható massza lett belőle. Golyókat formáztunk, majd csokiba mártott végű pálcikára húztuk őket. A csoki szépen megszilárdul, és nem engedi leesni a  golyókat a pálcáról.

Amíg a szilárdulás végbement, a pereceket vagdaltuk és cukormasszából golyókat formáltunk a szemeknek. A golyókat temperált csokiba forgattam, és a csoki szilárdulása előtt együtt díszítettük. A pupillát ecsettel, olvasztott csokiból csináltuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*