Házi granola recept

  • Házi granola recept
  • Házi granola recept
  • Házi granola recept

Házi granola recept  Házi granola recept  Házi granola recept  

Hozzávalók:

60 g méz
40 g olaj (én szezám és avokádóolajat használtam)
25 dkg zabpehely
ízlés szerint: tökmag, lenmag, szeletelt mandula, dió, chia mag, szezámmag
aszalt gyümölcsök

Recept:

Gyakran eszünk műzlit reggelire, bár tudom, hogy a bolti változatban bizonyára sok „e betűs” összetevő, és cukor is szerepel. Talán egy fokkal egészségesebb, (nem biztos hogy Szabó Gábor -Biogabi- is így gondolja) de mindenképpen isteni finom változat ez:

A mézet és az olajat melegítsük össze egy edényben. Keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszchipset, a szeletelt mandulát, a szezámmagot, chia magot, a tökmagot illetve ezek alternatíváját, ízlésünknek megfelelően.

Öntözzük meg az olajos mézzel, és jó alaposan forgassuk össze a kezünkkel.

Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, szépen szétterítve 180 °-os sütőbe. Sütés közben gyakran forgassuk, rázogassuk, hogy mindenhol megpiruljon. Halványbarna színt kell kapnia.

Amikor kihűlt, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Kihűlve tejjel, joghurttal fogyaszthatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*