Hozzávalók:
60 g méz
40 g olaj (én szezám és avokádóolajat használtam)
25 dkg zabpehely
ízlés szerint: tökmag, lenmag, szeletelt mandula, dió, chia mag, szezámmag
aszalt gyümölcsök
Recept:
Gyakran eszünk műzlit reggelire, bár tudom, hogy a bolti változatban bizonyára sok „e betűs” összetevő, és cukor is szerepel. Talán egy fokkal egészségesebb, (nem biztos hogy Szabó Gábor -Biogabi- is így gondolja) de mindenképpen isteni finom változat ez:
A mézet és az olajat melegítsük össze egy edényben. Keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszchipset, a szeletelt mandulát, a szezámmagot, chia magot, a tökmagot illetve ezek alternatíváját, ízlésünknek megfelelően.
Öntözzük meg az olajos mézzel, és jó alaposan forgassuk össze a kezünkkel.
Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, szépen szétterítve 180 °-os sütőbe. Sütés közben gyakran forgassuk, rázogassuk, hogy mindenhol megpiruljon. Halványbarna színt kell kapnia.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Kihűlve tejjel, joghurttal fogyaszthatjuk.