Csokis csíkos kalács recept

  • Csokis csíkos kalács recept
  • Csokis csíkos kalács recept

Csokis csíkos kalács recept  Csokis csíkos kalács recept  

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
fél teáskanál só
1,5 evőkanál cukor
16 g élesztő
1,5 dl tej
3 dkg puha vaj
1 kis tojás
1 nagy evőkanál kakaópor

a kenéshez egy tojássárgája

Recept:

Ez egy nagyon kellemes, puha lágy kalácska. Meleg kakaóval, vajjal igazi komfortétel, téli estékre is tökéletes.

Én megint a kenyérsütőgépem dagasztóprogramját használtam a  tészta elkészítésénél.

Ha nincs masina, tegyük a kelesztőtálba a hozzávalókat (a vajat és a kakaóport később) és kezdjük dagasztani.

Amikor kezd összeállni, adjuk hozzá a puha vajat és fényes, egynemű tésztát dagasszunk belőle. Vegyük kétfelé, és a feléhez adjuk hozzá a kis vízzel elkevert kakaóport, dolgozzuk bele.

Letakarva kelesszük kb 1-1,5 órán át.

Enyhén lisztes felületen nyújtsuk téglalappá a sárga tésztát, figyelve, hogy hosszanti oldala egyezzen meg a sütőforma hosszával.

Nyújtsuk ugyanakkora téglalappá a barnát is, majd tegyük egymásra a kettőt és tekerjük fel.

Tegyük a sütőpapírral bélelt formába és kelesszük 30- 40 percet még.

Kenjük meg tojássárgájával majd tegyük előmelegített 170 fokos sütőbe fél órára. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 10 percet.

Ezután vegyük ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*