Hozzávalók:
15 dkg liszt
7,5 dkg vaj avgy margarin
2,5 dkg egész
mák
1 kávéskanál só
1 tojás
1-2 ek hideg víz
Recept:
Szeretetrehangoltan blogján találtam ezt a remek receptet, igazi kis ropogós finomság! Olyan, mint a „bolti”, ami igazán pozitív jelző nálunk.
Elkészítése egyáltalán nem igényel szaktudást, hipphopp be lehet gyúrni. Jó legalább egy órát pihentetni hűtőben. Egy baj van mindössze, hogy jelenleg a mák igen drága, egészen megdöbbentő.
Az Aldiban viszont találtam emberi áron, így több adagot is tudok még csinálni, mert eteti magát.
A hozzávalókat kézzel dolgozzuk össze. Akinek van késes parítója, a mák kivételével beleteheti a hozzávalókat, és elvégzi helyettünk a „piszkos” munkát, nekünk már csak a mákot kell hozzádolgozni.
Jöhet a hűtős pihenő, majd 2-3 mm vékonyra nyújtottam lisztes deszkán.
Derelyeszaggatóval vagy késsel tetszőleges formákra szabdaljuk. Előmelegített 190 fokos sütőben, sütőpapíros lemezen kb 10 perc alatt megsütjük, míg enyhe barnás szint kapnak.