Tangzhongos kakaós csiga recept

  • Tangzhongos kakaós csiga recept
  • Tangzhongos kakaós csiga recept

Tangzhongos kakaós csiga recept  Tangzhongos kakaós csiga recept  

Hozzávalók:

TangZhong:
240 ml tej
40 g liszt

Tészta:
60 dkg liszt
30 g friss élesztő
6 g só
8 dkg cukor
3 dkg zsír + 4 dkg margarin
1 egész tojás
1 tojássárgája
1,2 dl tej

Töltelék:
4 dkg cukrozatlan kakaópor
16 dkg cukor

Recept:

Kellemesen puha tésztájú házi csiga, érdemes elkészíteni. Legközelebb talán még nutellával is kísérletezem, szerintem úgy még finomabb lehet a töltelék.

A tangzhonghoz a tejet felmelegítjük és egyfolytában keverve hozzászórjuk a lisztet. Alacsony lángon kevergetve sűrű masszává főzzük majd kihűtjük.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a tangzhongot, és a többi hozzávaló segítségével szépen kidagasztjuk a tésztát.

Langyos helyen 50 percig pihentetjük, kelesztjük.

Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk, majd vékonyan vízzel vagy olvasztott vajjal megspricceljük. Megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral, A kakaós cukor tetejét szintén meg spricceljük, és feltekerjük. Másfél cm széles csigákat vagdosunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Ha azt szeretnénk hogy összeérjenek a csigát, akkor viszonylag közel tegyük őket egymáshoz, és a külső felületüket kenjük meg olvasztott vajjal vagy zsírral, hogy majd szét tudjuk szedni őket.

Én jobban szeretem az önálló csigákat, így elég távol helyeztem őket egymástól. A kész csigákat is tovább kelesztettem fél órán át, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöttem körülbelül 25 percig, de ez sütőtől is függ.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*