Hozzávalók:
(4-6 személyre)
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
3,5 dl meleg víz
0,5 dl olaj
Feltét:
2 kis doboz sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
1 dl ketchup
30 dkg trappista sajt
10 dkg füstöt sajt
20 dkg sonka
kukorica
koktélparadicsom
olajbogyó
Recept:
Nincs is jobb a házi, vastagtésztás, rugalmas pizzánál. Bármikor szívesen összeütöm. Annyiszor készítettem már pizzát, hogy egészen leegyszerűsítettem a tészta elkészítését.
A lisztet, a sót, a cukrot és az apróra morzsolt élesztőt nagy tálba szórom, majd a dagasztókarral felszerelt habverővel nekiállok a dagasztásnak, a meleg vizet lassan csorgatva a tésztához. Ha már majdnem összeállt, az olajat is hozzáöntöm és tovább dagasztom. Ez kb 10 perc alatt megvan. hagyom duplájára kelni.
Ezalatt a sugo készül: A paradicsompürét, a ketchupot, az összenyomott fokhagymát és az apróra vagdalt bazsalikomot kikeverem. Egy gáztepsit (ami kitölti a sütő terét) kikenek olajjal, és belenyomkodom a tésztát.
A tésztára simítom a sugot, rá az apróra vágott sonkát, és kukoricát. Tetejére a kétféle reszelt sajt kerül, erre dobálom a kettévágott paradicsomokat és az olajbogyót.
250 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg a teteje megbarnul.