Hozzávalók:
1 zacskó sütőpor
30 dkg liszt
2 ek olívaolaj
2,5 dl forró víz
10 dkg reszelt sajt
1 ek bazsalikom
só
pesto:
kis csokor újhagyma felkarikázva
1,5 dl olívaolaj
3 ek aprított bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Recept:
Kedvenc tv paprika magazinom hasábjairól lestem el ezt a remek ropogtatnivalót.
A pestóhoz keverjük össze az újhagymát az olajjal, az apróra vágott bazsalikommal és a zúzott fokhagymával.
A lisztet a sütőporral, sajttal, olajjal és vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. A kész tésztát 8 adagra osztva lisztezett deszkán egyenként 30 cm hosszúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kenjük meg vékonyan a pestóval és szórjuk meg a bazsalikomlevelekkel.
Forró serpenyőben a lepények mindkét oldalát 1-2 perc alatt barnára pirítjuk. Tálalás előtt rákanalazzuk a maradék pestót a lepénykék tetejére.