Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept

  • Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept
  • Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept
  • Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept

Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept  Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept  Mogyoróvajas puffasztott rizsszelet recept  

Hozzávalók:

fél csésze méz
egy csésze mogyoróvaj
három csésze pufasztott rizs
15 dkg csokoládé
Egy korty étolaj vagy kókuszzsír

Recept:

Ezt a remek sütés nélküli édességet a Facebookon néztem ki. (Ha másra nem is, recept gyűjtésre mindenképpen szuper a facebook.)
Nyári melegben különösképpen ajánlom, remek, hogy nem kell a forró tűzhelynél bíbelődni. Kezdőknek is szuper, szerintem képtelenség elrontani.

Egy hőálló tálkába kanalazzuk bele a mogyoróvajat és a mézet, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk össze, de ne túl forróra, csak annyira, hogy félig folyós legyen.

Ekkor keverjük hozzá a pufasztott rizst, hogy jó alaposan bevonja a rizsszemeket mindenhol az édes manna.
Egy sütőpapírra borítsuk ki, majd szépen elegyengetve simítSuk körülbelül 2- 3 cm vastag téglalappá. Tegyük a hűtőbe dermedni legalább egy fél órára.

Egy tálkában a csokoládét olvasszuk fel kevés kókuszzsírral vagy étolajjal (én ez utóbbit használom, kicsit idegenkedem a kókuszzsírtól).
Simítsuk rá a csokoládét a puffasztott rizsre szépen, egyenletesen, majd tegyük a hűtőbe újabb fél-egy órára, hogy a csoki megszilárduljon.

Ekkor vegyük ki, szeleteljük fel, a szeletek másik oldalát pedig csokival spriccelhetjük, hogy még kívánatosabbak legyenek.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*