Hozzávalók:
fél csésze méz
egy csésze mogyoróvaj
három csésze pufasztott rizs
15 dkg csokoládé
Egy korty étolaj vagy kókuszzsír
Recept:
Ezt a remek sütés nélküli édességet a Facebookon néztem ki. (Ha másra nem is, recept gyűjtésre mindenképpen szuper a facebook.)
Nyári melegben különösképpen ajánlom, remek, hogy nem kell a forró tűzhelynél bíbelődni. Kezdőknek is szuper, szerintem képtelenség elrontani.
Egy hőálló tálkába kanalazzuk bele a mogyoróvajat és a mézet, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk össze, de ne túl forróra, csak annyira, hogy félig folyós legyen.
Ekkor keverjük hozzá a pufasztott rizst, hogy jó alaposan bevonja a rizsszemeket mindenhol az édes manna.
Egy sütőpapírra borítsuk ki, majd szépen elegyengetve simítSuk körülbelül 2- 3 cm vastag téglalappá. Tegyük a hűtőbe dermedni legalább egy fél órára.
Egy tálkában a csokoládét olvasszuk fel kevés kókuszzsírral vagy étolajjal (én ez utóbbit használom, kicsit idegenkedem a kókuszzsírtól).
Simítsuk rá a csokoládét a puffasztott rizsre szépen, egyenletesen, majd tegyük a hűtőbe újabb fél-egy órára, hogy a csoki megszilárduljon.
Ekkor vegyük ki, szeleteljük fel, a szeletek másik oldalát pedig csokival spriccelhetjük, hogy még kívánatosabbak legyenek.