Hozzávalók:
1 l 2,8 százalékosnál nagyobb zsírtartalmú tej
Egy kis doboz natúr joghurt
Recept:
Az úgy esett, hogy karácsonyra kaptam egy joghurtkészítő gépet, amit abban a reményben kértem a „jézuskától”, hogy majd kókusztejből tudok készíteni Rékának tejfehérje mentes joghurtot. Ám a háládatlan gyermek nem volt hajlandó megkóstolni a drága finomságot.
Így aztán legyintettem egyet, és elkezdtem magunknak gyártani a joghurtot. Annyit mondhatok, hogy imádom ezt a gépet. Édesapám szerint nem sok értelme van, de szerintem tökéletes, mert a radiátor hol kihűl, hol felmelegszik, nem tudja egyenletesen adni a hőt. Ez a gép viszont biztosítja az állandó 40 ° körüli hőmérsékletet. Így 8 óra alatt csodás finom sűrű joghurtot kapunk.
A gép tartozéka volt hét csinos kis fedhető üvegpohárka, így másnap munkahelyre is remekül lehet szállítani a kész joghurtot .
A készítéshez 1 l legalább 2,8 % zsírtartalmú tejet forraljunk fel, majd hagyjuk visszahűlni 40 ° körüli hőmérsékletre. Ekkor adjunk hozzá egy kis poharas bolti joghurtot, vagy ugyanebben a mennyiségben a már saját kész joghurtunkból.
Keverjük jól el, majd töltsd bele a kis üvegcsékbe, és indulhat a gép.
A 8 óra elteltével már csak hűtenünk kell. A joghurt tetejére lekvárt, saját főzésű citromkrémet, vagy bármilyen gyümölcspürét tehetünk, így még finomabb és egészségesebb joghurtot kapunk, mint a bolti aromákkal gazdagított termékek.