Mogyoróvajas bonbon recept

  • Mogyoróvajas bonbon recept

Mogyoróvajas bonbon recept  

Hozzávalók:

mogyoróvaj
juharszirup/porcukor
kókuszliszt
2 tábla étcsokoládé
2 teáskanál porított kakaóvaj

Recept:

A csoki temperálásán kívül ez egy nagyon egyszerű kis recept, a gyerekek odavannak érte.

Pontos mennyiségeket nem írtam a hozzávalóknál, mert abszolút ízlés dolga, ki hogy szereti.

A mogyoróvajhoz tegyünk ízlés szerint juharszirupot vagy porcukrot, és annyi kókuszlisztet, hogy könnyen tudjunk golyókat formálnia masszából.
A kis golyókat mártsuk temperált csokoládéba, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni.

A csokoládé temperálására azért van szükség, mert így lesz megfelelő konzisztenciájú a bevonat: fényes, roppanós, könnyen megdermedős, kézben nem olvadós.

Legegyszerűbben porított kakaóvajjal lehet dolgozni, ezt én a Fővám téren, az Ázsia bt-nél vettem. Szükséges még hozzá egy pontos hőmérő is. A csokit mikrohullámú sütőben 10 másodpercenként kivéve és átkeverve olvasszuk meg, vigyázva, hogy a csoki hőmérséklete ne menjen 40 C fok fölé.

Ha elolvadt, addig kavargassuk, mozgassuk szaporán, míg eléri a 35-36 C fokot, Ekkor keverjünk bele 100 g csokira számolva egy teáskanál kakaóvajat és keverjük szorgosan tovább, míg 31-32 fokig hűl. Ekkor dolgozhatunk vele.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*