Hozzávalók:
50 dkg liszt
3,5 dl tej
30 g élesztő
25 g cukor
10 g só
30 g vaj
Recept:
Ha az embernek van kenyérsütő gépe, játszi könnyedséggel készülhet el a kifli, egyedül az időfaktor, ami habozásra késztethet, hogy megsüssük ezt a puha, pacsnira emlékeztető kis péksüteményt. Sajnos azt nem tudtuk megtapasztalni, hogy másnap milyen állagú, mert az összeset betömtük magunkba.
Ha van kenyérsütőgépünk, az összes hozzávalót pakoljuk az üstbe az alábbi sorrendben: tej, cukor, élesztő, liszt, só vaj, és állítsuk kenyértészta programra, hogy összeállítsa illetve megkelessze a tésztát.
Jaaa, hozzáteszem, tejérzékenyeknek magtejjel és liga margarinnal elkészíthető (én is így csináltam), nagyon jóízű így is.
Ha nincs gépünk, futtassuk fel a tejben a cukorral az élesztőt, aztán a többi hozzávalóval dagasszuk meg a tésztát. Hagyjuk kelni lefedve legalább negyven percet.
A megkelt tésztát osszuk 100 g-os darabokra (9 bolti nagyságú kifli lett belőle), és hagyjuk pihenni még negyed órát.
Ekkor gyengén olajozott felületen háromszögekké nyújtjuk a tésztát, és a háromszög alapjától kezdve feltekerjük őket.
Újabb fél óra pihentetés után vízzel megspriccelve 230 fokos sütőben negyed óra alatt megsütjük őket.