Édes vajas kifli recept

  • Édes vajas kifli recept
  • Édes vajas kifli recept

Édes vajas kifli recept  Édes vajas kifli recept  

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3,5 dl tej
30 g élesztő
25 g cukor
10 g só
30 g vaj

Recept:

Ha az embernek van kenyérsütő gépe, játszi könnyedséggel készülhet el a kifli, egyedül az időfaktor, ami habozásra késztethet, hogy megsüssük ezt a puha, pacsnira emlékeztető kis péksüteményt. Sajnos azt nem tudtuk megtapasztalni, hogy másnap milyen állagú, mert az összeset betömtük magunkba.

Ha van kenyérsütőgépünk, az összes hozzávalót pakoljuk az üstbe az alábbi sorrendben: tej, cukor, élesztő, liszt, só vaj, és állítsuk kenyértészta programra, hogy összeállítsa illetve megkelessze a tésztát.

Jaaa, hozzáteszem, tejérzékenyeknek magtejjel és liga margarinnal elkészíthető (én is így csináltam), nagyon jóízű így is.
Ha nincs gépünk, futtassuk fel a tejben a cukorral az élesztőt, aztán a többi hozzávalóval dagasszuk meg a tésztát. Hagyjuk kelni lefedve legalább negyven percet.

A megkelt tésztát osszuk 100 g-os darabokra (9 bolti nagyságú kifli lett belőle), és hagyjuk pihenni még negyed órát.
Ekkor gyengén olajozott felületen háromszögekké nyújtjuk a tésztát, és a háromszög alapjától kezdve feltekerjük őket.

Újabb fél óra pihentetés után vízzel megspriccelve 230 fokos sütőben negyed óra alatt megsütjük őket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*