Hozzávalók:
4 személyre:
1 kg sertés oldalas
4 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál paradicsompüré
bors
1 kg újkrumpli
Recept:
Ez ismét egy egyszerű, amolyan „zsupsz a sütőbe” ebéd, sietős napokra.
A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A mézet összekeverjük az ecettel, mustárral, a szójaszósszal, borssal fűszerezzük. A pácot a húsra kenjük, és minimum 1 órát állni hagyjuk, de még jobb, ha egész éjjel a hűtőben érlelődik.
A tepsibe sorakoztatva öntsünk alá egy kis vizet, alufóliával takarjuk le a tetejét és toljuk be a 250 fokra előmelegített sütőbe, és süssük egy órán át. Ezután a megmosott krumplit vágjuk darabokra, tegyük tepsibe, locsoljuk meg kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk. Fektessük rá a félpuha oldalasokat, és toljuk vissza a sütőbe, fóliázva, de mérsékeltebb tűzön süssük tovább a burgonya puhulásáig.
A végén grillfokozattal, fólia nélkül piríthatunk az ételen.