Csokis palacsinta meggyes túróhabbal recept

  • Csokis palacsinta meggyes túróhabbal recept
  • Csokis palacsinta meggyes túróhabbal recept

Csokis palacsinta meggyes túróhabbal recept  Csokis palacsinta meggyes túróhabbal recept  

Hozzávalók:

10 palacsintához:
20 dkg liszt
3 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaópor
2 dl tej
2 dl szódavíz
2 nagy tojás
1 evőkanál olaj
1 csipet só
1 evőkanál

3 dl tejszín
60 dkg krémes túró (Landmilch)
porcukor
vaníliás cukor
citromhéj
meggy

Recept:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Egy tálban a lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd a tejjel és szódavízzel simára keverjük – a folyadékot folyamatosan, keverés közben hozzáadva.

A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel.

Felhevítjük a serpenyőt, ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta. A kész palikat egymnás tetejére csúsztatva pihentetjük, hűtjük.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük az általam olyannyira kedvelt krémes túróval (Sparokban kapható, Landmilch márkájú). Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, bio citrom reszelt héjával.

A töltelékből a palacsintára halmozunk, majd megszórjuk magozott meggyel, és feltekerjük.

Tejszínhabbal, akár csokiöntettel tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*