Hozzávalók:
10 palacsintához:
20 dkg liszt
3 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaópor
2 dl tej
2 dl szódavíz
2 nagy tojás
1 evőkanál olaj
1 csipet só
1 evőkanál
3 dl tejszín
60 dkg krémes túró (Landmilch)
porcukor
vaníliás cukor
citromhéj
meggy
Recept:
A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Egy tálban a lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd a tejjel és szódavízzel simára keverjük – a folyadékot folyamatosan, keverés közben hozzáadva.
A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel.
Felhevítjük a serpenyőt, ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta. A kész palikat egymnás tetejére csúsztatva pihentetjük, hűtjük.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük az általam olyannyira kedvelt krémes túróval (Sparokban kapható, Landmilch márkájú). Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, bio citrom reszelt héjával.
A töltelékből a palacsintára halmozunk, majd megszórjuk magozott meggyel, és feltekerjük.
Tejszínhabbal, akár csokiöntettel tálalhatjuk.