Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept

  • Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept
  • Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept

Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept  Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept  

Hozzávalók:

38 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 dkg burgonyapehely
8 dkg búzasikér
4 dl víz
2,5 dkg élesztő
10 g só
2,5 dkg puha vaj vagy kókuszzsír
15 dkg vegyes mag

Recept:

Nagyon kellemes, puha belű kenyérke.

Én a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával boldogan játszhatom a lusta háziasszonyt. Akinek nincs, kénytelen a kezére hagyatkozni, és kézi erővel kidagasztani a tésztát.

Ha géppel dagasztjuk, az üstbe tegyük először az élesztőt és a vizet, aztán adjuk hozzá a lisztet, a sót, és végül a dagasztás felénél a vajat. Szépen dagasztassuk és kelesztessük meg a tésztát.

Ha kézi erővel dolgozunk, ugyanígy járjunk el, és hagyjuk kelni a tésztát langyos helyen legalább 40 percig.

Ekkor borítsuk lisztezett felületre, húzkodjuk téglalap alakúra, és tekerjük fel feszesen, hogy 30 cm hosszú veknit kapjunk.

Sütőpapírral bélelt 30 cm hosszú püspökkenyér- vagy kenyérformába helyezzük el a tésztát, és fél óra alatt hagyjuk, hogy púposra keljen.

Ekkor spricceljük meg vízzel a tetejét és előmelegített 180 fokos gőzös sütőben körülbelül 40 perc alatt süssük készre.

Ha nincs gőzfunkció a sütőn – nekem sajnos nincs – egy fél pohár vizet öntsünk a sütő aljába, és csukjuk be gyorsan az ajtaját.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*