Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept

  • Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept
  • Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept

Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept  Magvas, teljes kiőrlésú zsúrkenyér recept  

Hozzávalók:

38 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 dkg burgonyapehely
8 dkg búzasikér
4 dl víz
2,5 dkg élesztő
10 g só
2,5 dkg puha vaj vagy kókuszzsír
15 dkg vegyes mag

Recept:

Nagyon kellemes, puha belű kenyérke.

Én a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával boldogan játszhatom a lusta háziasszonyt. Akinek nincs, kénytelen a kezére hagyatkozni, és kézi erővel kidagasztani a tésztát.

  1. Ha géppel dagasztjuk, az üstbe tegyük először az élesztőt és a vizet, aztán adjuk hozzá a lisztet, a sót, és végül a dagasztás felénél a vajat. Szépen dagasztassuk és kelesztessük meg a tésztát.
  2. Ha kézi erővel dolgozunk, ugyanígy járjunk el, és hagyjuk kelni a tésztát langyos helyen legalább 40 percig.
  3. Ekkor borítsuk lisztezett felületre, húzkodjuk téglalap alakúra, és tekerjük fel feszesen, hogy 30 cm hosszú veknit kapjunk.
  4. Sütőpapírral bélelt 30 cm hosszú püspökkenyér- vagy kenyérformába helyezzük el a tésztát, és fél óra alatt hagyjuk, hogy púposra keljen.
  5. Ekkor spricceljük meg vízzel a tetejét és előmelegített 180 fokos gőzös sütőben körülbelül 40 perc alatt süssük készre.
  6. Ha nincs gőzfunkció a sütőn – nekem sajnos nincs – egy fél pohár vizet öntsünk a sütő aljába, és csukjuk be gyorsan az ajtaját.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*