Hozzávalók:
2 tojásfehérje (kb 70g)
25 dkg darált mandula
12 dkg kristálycukor
Csipetnyi fahéj
Ízlés szerint reszelt citromhéj
Késhegynyi szódabikarbóna
Egy zacskó vaníliás cukor
100 g étcsokoládé
Recept:
Megint egy remek kis ünnepi recepttel jelentkezem. Kezdők is bátran nekiállhatnak. Isteni finom ropogós kis kiflicske, aminek egy kis plusz izgalmat a csokis díszítés ad.
Sajnos a mandula borsos ára miatt ilyen aprósüteményt inkább ünnepek táján engedünk meg magunknak, pedig ezt bármikor tudnám falatozni, annyira finom.
A konyhai tüsténkedést kezdjük rögtön a sütő előmelegítésével. 150 fokra, alsó-felső sütésre állítsuk be a masinát.
A tojásfehérjéket verjük habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot majd keverjük még keményebbre. A maradék száraz hozzávalót elegyítjük, majd keverjük hozzá a habhoz.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre nedves kézzel formáljunk kis kifliket a masszából. Igazából ez az egyetlen nehezebb lépése a munkának, sokat segít, ha a kezünket gyakran nedvesítjük.
Az elkészült kiflik mennyisége természetesen függ a méretüktől, nekem 25 darab sikerült.
Toljuk be a sütőbe és fél órán keresztül süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A mártáshoz használt csokoládét lehet temperálni, vagy a lustábbbak 1 evőkanál olaj hozzáadásával egyszerűen csak melegítsék meg a mikróban.
A kifli két végét mártsuk a csokoládéba és hagyjuk a sütőpapíron megszáradni.