Mandulás kifli recept

  • Mandulás kifli recept
  • Mandulás kifli recept

Mandulás kifli recept  Mandulás kifli recept  

Hozzávalók:

2 tojásfehérje (kb 70g)
25 dkg darált mandula
12 dkg kristálycukor
Csipetnyi fahéj
Ízlés szerint reszelt citromhéj
Késhegynyi szódabikarbóna
Egy zacskó vaníliás cukor

100 g étcsokoládé

Recept:

Megint egy remek kis ünnepi recepttel jelentkezem. Kezdők is bátran nekiállhatnak. Isteni finom ropogós kis kiflicske, aminek egy kis plusz izgalmat a csokis díszítés ad.

Sajnos a mandula borsos ára miatt ilyen aprósüteményt inkább ünnepek táján engedünk meg magunknak, pedig ezt bármikor tudnám falatozni, annyira finom.

A konyhai tüsténkedést kezdjük rögtön a sütő előmelegítésével. 150 fokra, alsó-felső sütésre állítsuk be a masinát.

A tojásfehérjéket verjük habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot majd keverjük még keményebbre. A maradék száraz hozzávalót elegyítjük, majd keverjük hozzá a habhoz.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre nedves kézzel formáljunk kis kifliket a masszából. Igazából ez az egyetlen nehezebb lépése a munkának, sokat segít, ha a kezünket gyakran  nedvesítjük.

Az elkészült kiflik mennyisége természetesen függ a méretüktől, nekem 25 darab sikerült.

Toljuk be a sütőbe és fél órán keresztül süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mártáshoz használt csokoládét lehet temperálni, vagy a lustábbbak 1 evőkanál olaj hozzáadásával egyszerűen csak melegítsék meg a mikróban.

A kifli két végét mártsuk a csokoládéba és hagyjuk a sütőpapíron megszáradni.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*