Hozzávalók:
Alap:
30 dkg darált keksz (nálam zabfalat)
csipet só
15 dkg vaj
Krém:
50 dkg sült sütőtök turmixolva
1 csomag vaníliás cukor
3 ek tejföl
45 dkg krémsajt
20 dkg nádcukor
2 egész tojás
1 tojássárgája
2 ek keményítő
fűszerek: szegfűbors, szerecsendió ízlés szerint
Recept:
A kekszet késes aprítóban morzsásra aprítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és alaposan elkeverjük. Egy 22 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk a kekszmorzsát, úgy, hogy kis peremet is képezzünk belőle, majd 180°-os sütőben 15 percet sütjük.
A krémhez az összes hozzávalót alaposan elkeverjük, és finoman a kekszes alapra öntjük és 150°C-os, gőzös sütőben 70 percig sütjük.
A sütési idő végén kapcsoljuk le a sütőt, de a tortát még hagyjuk 10 percet csukott ajtó mögött pihenni, majd további fél órát pihentessük résnyire nyitott ajtó mellett.
Hűtsük ki teljesen hűtőben és díszítsük. Én ehhez tisztítot levelek hátoldalát színezett, temperált csokival vontam be, majd a levelet lehúzva csodás csokidíszeket kaptam.