Hozzávalók:
2-3 személyre:
0,5 kg csirkemell
paradicsom
uborka
lilahagyma
jégsaláta
lilakáposzta
pár szem olajbogyó
1 cs gyros fűszerkeverék
1 cs fokhagymás vagy tzatziki fűszerkeverék
2-3 dl görög joghurt
ízlés szerint só és bors
olívaolaj
Recept:
Ez nem az eredeti görög recept, egy házi verzió, nagyon finom, ropogós salátával, tele vitaminnal.
A húst apró kockákra vágjuk majd a gyros fűszerkeverékkel megszórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy átvegye a fűszer ízét.
Az uborkát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és szintén felkockázzuk. A hagymát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A salátát apróra tépkedjük. A szószhoz a joghurtot összekeverjük a fűszerkeverékkel.
A bepácolt húst serpenyőben kevés olajon hirtelen pirosra pirítjuk, majd tányérra kiszedve, alufóliával letakarjuk és negyed órát állni hagyjuk.
A zöldségeket leöntjük a mártással, óvatosan összekeverjük.Tetejére halmozzuk a húst.
Köretként sült burgonyát kínálunk.