Mákos pite recept

  • Mákos pite recept
  • Mákos pite recept

Mákos pite recept  Mákos pite recept  

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg finomliszt
5 dkg kukoricaliszt
3 ek tejföl
2 ek cukor
12 dkg zsír
csipet só

Töltelék:
3 dl tej
5 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj és fahéj ízlés szerint
20 dkg darált mák
2 tojás
20 dkg cukor

kenéshez: baracklekvár

Recept:

Ez egy nagyon finom vékony és ropogós tésztájú pite.

A finom liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítettem, hogy még omlósabb legyen.

Elkészítését a töltelékkel érdemes kezdeni, hogy legyen ideje hűlni. Ehhez a tejben megfőztem a grízt és belekevertem a mákot alaposan. Majd hagytam, hogy hűljön.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd hozzáadtam 13 deka cukrot és azzal is tovább kevertem. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral es 7 dkg cukorral szépen felhabosítottam, egészen világosra.

A kétféle tojáshabot finoman elkeverjük a mákos krémmel és kevés reszelt citromhéjjal , fahéjjal ízesítjük.

A tésztát legegyszerűbb módon konyhai késes robotgépben szoktam elkészíteni. Ha ilyen nincs kéznél akkor gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat. Érdemes a tésztát egy kis fóliában pihentetni a hűtőben fél órát legalább.

Osszuk kétfelé.

Nyújtsuk ki az egyik tésztát 20*30 as méretű tepsibe.

180 fokos előmelegített sütőben süssük elő 15 percig. Kenjük meg baracklekvárral, simítsuk rá a tölteléket majd a másik tésztával ugyanígy járjunk el. Süsük körülbelül 30 perc alatt halvány barnára.

Porcukorral szórva kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*