Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt
2 ek. burg. pehely (elhagyható)
1 ek. sikér (elhagyható)
1 ek szárított búzacsíra (elhagyható)
1 marék kapribogyó (elhagyható)
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
kb. 1,5 dl tej
kb. 1,5 dl víz
csipet cukor
2 dkg élesztő
sajt a szóráshoz
Recept:
Limara oldalán leltem ezt az isteni bagett receptet. Belül puha, lágy, kívül ropogós, egyszerűen isteni!
Én egy kis kapribogyóval is megbolondítottam a tésztát, mert volt itthon.
Készítsük a kenyérsütőgép üstjébe a langyos tejet és vizet. Erre kerüljön a cukor, az élesztő, majd a liszt, a burgonyapehely, a sikér és a búzacsíra. Kezdjük meg a kenyértészta programot. Amikor már kezd összeállni, én akkor adtam hozzá az olajat és a sót. Sípoláskor tettem bele a maréknyi kapribogyót. A kenyértésztánál kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát kell kapjunk.
Ezután borítsuk lisztezett felületre és vágjuk 10 egyforma darabba. Gömbölyítsük őket, és letakarva hagyjuk 10 percig pihenni.
Egyesével kb 12 cm×20 cm téglalapot nyújtsunk belőlük, majd hosszában hajtsuk félbe őket. A csíkokat tekerjük fel a rövidebb oldalától kezdve, így szép dagadt bucikat kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsin kelesszük duplájára őket durván 45-50 perc alatt. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyünk a sütő aljába egy vízzel telt tepsit, hogy gőzös sütőközeget kapjunk. A megkelt bagettekre szórjunk sajtot, permetezzük le őket vízzel, és kezdhetjük a sütést.
Kb. 20-25 perc alatt sülnek ropogósra.