Limara-féle mini sajtos bagett recept

  • Limara-féle mini sajtos bagett recept
  • Limara-féle mini sajtos bagett recept

Limara-féle mini sajtos bagett recept  Limara-féle mini sajtos bagett recept  

Hozzávalók:

50 dkg BL 80 liszt
2 ek. burg. pehely (elhagyható)
1 ek. sikér (elhagyható)
1 ek szárított búzacsíra (elhagyható)
1 marék kapribogyó (elhagyható)
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
kb. 1,5 dl tej
kb. 1,5 dl víz
csipet cukor
2 dkg élesztő
sajt a szóráshoz

Recept:

Limara oldalán leltem ezt az isteni bagett receptet. Belül puha, lágy, kívül ropogós, egyszerűen isteni!

Én egy kis kapribogyóval is megbolondítottam a tésztát, mert volt itthon.

Készítsük a  kenyérsütőgép üstjébe a langyos tejet és vizet. Erre kerüljön a cukor, az élesztő, majd a liszt, a burgonyapehely, a sikér és a búzacsíra. Kezdjük meg a kenyértészta programot. Amikor már kezd összeállni, én akkor adtam hozzá az olajat és a sót. Sípoláskor tettem bele a maréknyi kapribogyót. A kenyértésztánál kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát kell kapjunk.

Ezután borítsuk lisztezett felületre és vágjuk 10 egyforma darabba. Gömbölyítsük őket, és letakarva hagyjuk 10 percig pihenni.

Egyesével kb 12 cm×20 cm téglalapot nyújtsunk belőlük, majd hosszában hajtsuk félbe őket.  A csíkokat tekerjük fel a rövidebb oldalától kezdve, így szép dagadt bucikat kapunk.

Sütőpapírral bélelt tepsin kelesszük duplájára őket durván 45-50 perc alatt. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyünk a  sütő aljába egy vízzel telt tepsit, hogy gőzös sütőközeget kapjunk. A megkelt bagettekre szórjunk sajtot,  permetezzük le őket vízzel, és kezdhetjük a sütést.

Kb. 20-25 perc alatt sülnek ropogósra.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*